Amerika'daki Türklerden Soma ve Bosna Hersek için yardım kampanyası

Amerikalı Türkler tarafından kurulan yardım derneği Embrace Relief'in, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için ABD genelinde başlattığı yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor....

Google Haberlere Abone ol
Amerika'daki Türklerden Soma ve Bosna Hersek için yardım kampanyası

Amerikalı Türkler tarafından kurulan yardım derneği Embrace Relief'in, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için ABD genelinde başlattığı yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor.

Dernek CEO’su Osman Dülgeroğlu, dört gün önce başlattıkları ‘Soma İçin Yardım’ kampanyasına Fethullah Gülen Hocaefendi’nin de 5 bin dolar katkıda bulunduğunu söyledi. Dülgeroğlu Hocaefendi'nin ayrıca yeni başlattıkları Bosna Hersek'e yardım kampanyasına da bağışta bulunduğunu ifade etti.

Kampanyaya ABD genelinde bulunan Türk kültür merkezlerinin büyük destek verdiğini dile getiren Dülgeroğlu, "Şu ana kadar Chicago, New Jersey, Boston ve Arizona’da Soma faciasında mağdur olan insanlar için kermesler düzenlendi. Bu kermeslerin gelirleri kampanyaya aktarıldı." dedi. Diyalog faaliyetleri kapsamında tanışılan Amerikalıların da kampanyaya destek verdiğini ifade eden Dülgeroğlu, "Amerikalılar hem kendileri bağışta bulunuyor hem de kendi kontaklarına duyuruda bulunarak kampanyanın desteklenmesi teşvikinde bulunuyor." diye konuştu. Arizona Federal Milletvekili Paul Gosar'ın, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, takipçilerini Embrace Relief’in yardım kampanyasına destek vermeye çağırdığını belirten Dülgeroğlu, New York’ta bir yardım kuruluşunun da 160 üye kuruluşunu, kampanyaya yardım etmeye davet ettiğini aktardı.

BOSNA’DA YAŞANAN SEL FELAKETİ İÇİNDE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Embrace Relief, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketi için de bir yardım kampanyası başlattı. CEO Osman Dülgeroğlu, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin bu kampanyaya da 5 bin dolar bağışta bulunduğunu ifade etti. Dülgeroğlu, Türkiye ve farklı ülkelerde meydana gelen doğal afetler için ellerinden geldiğince felaketzedelerin yardımına koşmaya çalıştıklarını belirtti.

TÜRK OKULU ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET EĞLENCESİNİ İPTAL ETTİ

New York’un Brooklyn ilçesinde Türkler tarafından kurulan Brooklyn Amity School, Soma’da yaşanan maden felaketinden dolayı mezuniyet eğlencesini iptal etti.

Bu yıl mezun olacak 12. sınıf öğrencileri, hazırlıklarına aylar öncesinden başladıkları eğlence programını Soma’dan gelen acı haberden sonra iptal etme kararı aldı. Öğrenciler, maden işçileri ölüm kalım savaşı verirken kendilerinin eğlenemeyeceğini belirtti. Mezuniyet programı yerine ‘Soma’da yaşamını yitiren madencileri anma’ programı düzenleyen öğrenciler ayrıca vefat eden madencilerin aileleri için de bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Öğrenciler Soma'da yaşanan felaket mağdurları için de yardım kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde, okuldaki diğer öğrenciler ve öğretmenlerinde katkılarıyla bir kermes düzenleyen 12. sınıf öğrencileri, öğretim yılı sonuna kadar kermesler düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Öğrenciler yaptıkları ortak açıklamada, amaçlarının toplanan yardımları kendi elleriyle Soma’ya götürerek, oradaki çocuklara İngilizce öğretmek ve onların yaralarına maddi manevi ilaç olabilmek şeklinde dile getirdi.

TÜRK KÜLTÜR MERKEZLERİNDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

ABD'nin Florida, Tennessee, Utah, Arizona, ve Idaho eyaletlerinde hizmet veren kültür merkezlerinde cuma namazı sonrası Soma faciasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi. Idaho’nun Boise şehrinde yaşayan Ahıskalı Türklerde yaşanan faciada hayatını kaybedenler için üzüntülerini dile getirdi. Hayatını kaybedenler için okunan hatimi şeriflerin duaları edildi.

ABD genelinde bulunan bütün Türk Kültür Merkezleri (TCC) Soma ve Bosna-Hersek için başlatılan yardım kuruluşlarına destekte bulunuyor. CİHAN

Yorumlar