Amerika, Nijerya’da kaçırılan kız öğrenciler için yardım önerdi

Amerika, Nijerya’da radikal örgüt Boko Haram’ın kaçırdığını üstlentidiği 200’den fazla kız öğrenciyi kurtarmak için yardım önerisinde bulundu. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Amerikan hükümetinin yardım önerisinin terörle mücadele...

Google Haberlere Abone ol
Amerika, Nijerya’da kaçırılan kız öğrenciler için yardım önerdi

Amerika, Nijerya’da radikal örgüt Boko Haram’ın kaçırdığını üstlentidiği 200’den fazla kız öğrenciyi kurtarmak için yardım önerisinde bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Amerikan hükümetinin yardım önerisinin terörle mücadele ve lojistik desteğini içerdiğini ifade etti. Carney ayrıca 14 Nisan’da Nijerya’nın Borno eyaletinde meydana gelen olayı “zorbalık ve korkunç bir trajedi” olarak değerlendirdi.

Dün Boko Haram liderinin kaçırılan kızları köle olarak ellerinde tuttuğunu söylediği ve satmakla tehdit ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Carney “Batı eğitimi haramdır” anlamına gelen Boko Haram’ın "iğrenç ve kötü niyetli" terörist bir grup olduğunu sözlerine ekledi.

Üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen kaçırılan öğrencilerin izine ulaşamayan Nijerya hükümetine ülke çapında tepkiler büyüyor.

Beyaz Saray sözcüsü ayrıca Başkan Barack Obama’nın gelişmeleri yakından takip eden ulusal güvenlik danışmanlarından düzenli olarak bilgi aldığını ifade etti.

Kaçırılan yaklaşık 276 öğrenciden 53'ü militanların elinden kaçmayı başarmıştı; 223 kız öğrencinin ise hala örgütün elinde olduğu tahmin ediliyor.

CİHAN

Yorumlar