Almatı'da ilk teravih namazı için camiler doldu

Kazakistan'ın Almatı şehrinde ilk teravih namazı için Müslümanlar camileri doldurdu. Merkez camisinin avlusuna taşan Müslümanlar teravih namazını hatimle kıldı. Ramazan ayının başlangıcı olan için ilk teravih namazı, tüm dünyada olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Almatı'da ilk teravih namazı için camiler doldu

Kazakistan'ın Almatı şehrinde ilk teravih namazı için Müslümanlar camileri doldurdu. Merkez camisinin avlusuna taşan Müslümanlar teravih namazını hatimle kıldı. Ramazan ayının başlangıcı olan için ilk teravih namazı, tüm dünyada olduğu gibi Kazakistan'ın eski başkenti Almatı’da da bu akşam kılındı.

Müslümanlar için özel bir yeri olan ve sosyal dayanışma adına en güzel örneklerin yaşandığı Ramazan ayının ilk teravih namazında Almatı Merkez Camisi dolup taştı. Kazakistan'da Müslümanlar mübarek aya ulaşmanın mutluluğunu yaşarken Cuma namazında bütün camilerde Ramazan ayının faziletlerine yönelik bilgilendiren vaazlar verildi.

Bu yıl Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere denk geldiğine dikkat çekilen vaazlarda, vatandaşların dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Öte yandan Almatı’da bulunan Merkez Camisi dahil bir çok camide teravihler bu sene de hatim ile kılınacak. Teravih namazının ardından camiden çıkan vatandaşlar Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi için dua etti.

CİHAN

Yorumlar