Almanya'nın başı sentetik uyuşturucu ile dertte

Uyuşturucu türü Crystal Meth, Almanya’da giderek yayılıyor. Öğrenciler, çalışanlar veya anneler günlük yaşamın stresinden kurtulmak için bu uyuşturucu türüne sarılıyor. Ancak diğerlerine hızlı bağımlılık yapan bu uyuşturucu vücutta...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın başı sentetik uyuşturucu ile dertte

Uyuşturucu türü Crystal Meth, Almanya’da giderek yayılıyor. Öğrenciler, çalışanlar veya anneler günlük yaşamın stresinden kurtulmak için bu uyuşturucu türüne sarılıyor. Ancak diğerlerine hızlı bağımlılık yapan bu uyuşturucu vücutta daha fazla tahribata yol açıyor.

Almanya’da Sosyal Demokrat Partili Milletvekili Michael Hartmann’ın Crystal Meth satın aldığı ve kullandığı haberlerinden sonra gözler bu uyuşturucu türene çevrildi.

Basına yansıyan haberlerde Methamphetamin tarzı bu uyuşturcu türünün toplumda giderek daha fazla kullanıldığına işaret edildi.

Welt gazetesindeki bir haberde bu uyuşturucu türünün diğer uyuşturuculara göre daha ucuza bulunduğu, daha hızlı bağımlılık yaptığı ve en az 5 kat daha fazla vücudu tahrip ettiğine dikkat çekildi.

Çareyi Crystal Meth’de arayanların büyük kısmın ise çalışanlar, öğrenciler veya boşanmış ev kadınları teşkil ediyor. Özellikle Bavyera, Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde daha hızlı yayılıyor.

Uzmanlar bazı grip ilaçlarında da düşük dozlarda bulunan bu uyuşturucu türünün fiyatının düşük olması nedeniyle satın alınmasının diğerlerine göre kolay olduğunu, ancak bağımlılık oranının başka türlere göre çok daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Vücutta yol açtığı tahribatların da Hint keneviri, kokain veya eroin gibi uyuşturucu türlerine göre daha fazla ve hızlı olduğu belirtiliyor. Crystal Meth kullananların kısa süre içinde dişleri dökülüyor, yüzünde kapanmayan yaralar meydana geliyor ve kilo kaybı baş gösteriyor.

Ayrıca kullanım süresi uzadıkça bağımlılarda panik ataklar, psikolojik bozukluklar ve çeşitli ruhsal dengesizliklere yol açıyor. Vücudun kalp, sinir sistemi ve böbreklerinde ağır tahribatlara sebep oluyor.

Almanya’da üretimi, satışı ve kullanımı yasak olan bu maddenin aşırı dozlarda kullanımı ise ölüme davetiye çıkarıyor. CİHAN

Yorumlar