Almanya'da NSA Komisyonu Başkanı Binninger istifa etti

Almanya'da NSA dinlemelerinin araştırılması için Federal Meclis bünyesinde kurulan soruşturma komisyonu, ilk toplantının ardından fire verdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da NSA Komisyonu Başkanı Binninger istifa etti

Almanya'da NSA dinlemelerinin araştırılması için Federal Meclis bünyesinde kurulan soruşturma komisyonu, ilk toplantının ardından fire verdi. Komisyonun Başkanı Binninger, muhalefet partileriyle anlaşamadıklarını öne sürerek başkanlıktan istifa etti.

Almanya’da Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA tarafından yapılan izlemelerin araştırılması için kurulan Federal Meclis Soruşturma Komisyonu ilk toplantısının ardından başkanından oldu. Komisyonun Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başkanı Binninger, Sol Parti ve Yeşiller ile çalışmanın mümkün olmadığını öne sürüp başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Binninger ile muhalefet partilerinin “CIA eski ajanı Edward Snowden’ın komisyonda şahit olarak dinlenmesi” konusunda fikir ayrılığını düştüğü belirtildi. Binninger, Snowden’ın komisyonda ifade vermesinin “gereksiz” olduğunu savunurken, muhalefet parti temsilciler ise NSA skandalının aydınlatılması için bunun “şart” olduğunu öne sürüyorlar. Binninger’in istifasını “başbakanlığın baskısına” bağlayan muhalefet partilerine karşılık CDU’lu politikacı “muhalefet temsilcileri yüzünden komisyonun çalışamayacağına kanaat getirdiğini.” söyledi.

Binninger’den boşalan başkanlık koltuğuna partidaşı CDU’lu Patrick Sensburg’un getirildiği açıklandı.
CİHAN

Yorumlar