Almanya'da Müslümanlar için defin işlemleri kolaylaştı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) eyaletinde Müslümanların defin işlemleri kolaylaştı. İslami defin işlemlerini Müslümanların üstlenmesini sağlayacak yasa tasarısı kabul edildi. Böylelikle Müslümanların mezarlıklarını kendi...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Müslümanlar için defin işlemleri kolaylaştı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) eyaletinde Müslümanların defin işlemleri kolaylaştı. İslami defin işlemlerini Müslümanların üstlenmesini sağlayacak yasa tasarısı kabul edildi. Böylelikle Müslümanların mezarlıklarını kendi kaidelerine göre açıp işletmelerinin önü açıldı.

Yeni yasaya göre şartları yerine getiren İslami dernekler veya kurumlar, defin işlemlerini tamamen dini kurallara göre gerçekleştirebilecekleri mezarlıklar kurabilecek. En önemli şart ise derneklerin mezarlar için devamlı olarak işletme garantisi göstermeleri ve gerekli maddi duruma sahip olmaları.

Cenazeler bugüne kadar olduğu gibi uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Bekleme süresi yasayla birlikte 24 saate indirildi.

Yasa dün KRV Meclis Genel Kurul oturumunda Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in oylarıyla kabul edildi. Hıristiyan Demokratlar ise tasarıya karşı çıktı ve bazı kısımlarının değiştirilmesini talep etti. SPD milletvekili Josef Neumann sürekli uyum hakkında tartışıldığını söyleyerek “Uyum sağladıklarını bundan daha iyi gösterme imkanları var mı?” diye sordu.

1 Ekim’de yürürlüğe girecek yasa bu alandaki çocuk işçiliğini de engelliyor. Almanya’daki mezar taşlarının yüzde 80’inin Hindistan’da çocuk işçiler tarafından üretildiği tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar