Almanya'da milletvekillerine zam, cumhurbaşkanının masasında bekliyor

Almanya'da Federal Meclis tarafından kabul edilen ve milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasa cumhurbaşkanlığı tarafından henüz onaylanmadı. Buna göre 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olması beklenen maaş zammının gecikebileceği...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da milletvekillerine zam, cumhurbaşkanının masasında bekliyor

Almanya'da Federal Meclis tarafından kabul edilen ve milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını öngören yasa cumhurbaşkanlığı tarafından henüz onaylanmadı. Buna göre 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olması beklenen maaş zammının gecikebileceği belirtiliyor. 19 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı makamına ulaşan yasanın cumhurbaşkanı tarafından incelenmesinin bu kadar uzun sürmesi anayasal çekincelerle açıklanıyor. Söz konusu yasa milletvekili maaşlarının 8 bin 252 Euro’dan 8 bin 667 Euro’ya çıkarılmasını ve bundan sonra Almanya’da brüt gelirin artış oranına göre otomatik olarak arttırılmasını öngörüyor.

CDU/CSU partileri yasanın cumhurbaşkanlığı tarafından bir an önce imzalanmasını isterken muhalefet partileri ise milletvekili maaşlarının artışının otomatik olarak gerçekleşmesine karşı çıkıyor ve maaş artışının her seferinde Federal Meclis’te tartışılmasını istiyor. Milletvekillerinin maaş artışı devlet bütçesine bu sene 1,7 milyar Euro, 2015 yılında ise 3,5 milyar Euro ek yük getirecek.

CİHAN

Yorumlar