Almanya'da mecburi eğitime direnen aile mahkemelik

Almanya'nın Hessen eyaletinde üç çocuğunu dini sebeplerle okula göndermeyen ve evde eğitim veren ailenin davası Frankfurt mahkemesine taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da mecburi eğitime direnen aile mahkemelik

Almanya'nın Hessen eyaletinde üç çocuğunu dini sebeplerle okula göndermeyen ve evde eğitim veren ailenin davası Frankfurt mahkemesine taşındı. Hıristiyan aile, 20 yıldır mecburi eğitime karşı mücadele veriyor.

Daha önce Kassel Eyalet Mahkemesi, okulu boykot eden bu aileye “Hessen okul yasasını ihlal ettikleri” gerekçesiyle 700 Euro para cezası vermişti.

Karara itiraz eden ailenin bu başvurusunun ardından dava şimdi de Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülecek.

9 çocuklu aşırı dindar aile, diğer çocuklarını da okula göndermemiş ve eğitimlerini evde vermiş. Şimdi okul çağında olan 3 çocuğunu da okula göndermemek için direniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ailenin avukatı Andreas Vogt, okula gitmeyen diğer çocukların da eğitim durumlarının gayet iyi olduğunu ve okula giden akranlarıyla kıyaslandığında herhangi bir sorunlarının bulunmadığını kaydetti.

Avukat Vogt, 9 çocuklu ailenin 20 yıldır okul mecburiyetine karşı mücadele verdiğini ve neticede başarılı olacaklarına inandığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar