Almanya’da fırtına 6 kişinin ölümüne sebep oldu

Aşırı sıcaklardan sonra bastıran sağanak yağış ve fırtına Almanya’da 6 kişinin ölümüne yol açtı. Hızı yer yer saatte 145 kilometreyi aşan rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, trenler ve uçak seferleri iptal edildi.Almanya’da 35 dereceye...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da fırtına 6 kişinin ölümüne sebep oldu

Aşırı sıcaklardan sonra bastıran sağanak yağış ve fırtına Almanya’da 6 kişinin ölümüne yol açtı. Hızı yer yer saatte 145 kilometreyi aşan rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, trenler ve uçak seferleri iptal edildi.

Almanya’da 35 dereceye kadar çıkan aşırı sıcakların hemen ardından bastıran fırtına özellikle ülkenin batı ve kuzey kesimlerini teslim aldı.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Düsseldorf şehrinde bir bahçe evinin yıkılması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yıkılan evin enkazından iki kişiyi ağır yaralı bir kişiyi de hafif yaralı olarak kurtardı.

Köln polisi bu şehirde bir ağacın devrilmesi sonucu bir adamın hayatını kaybettiğini açıkladı. Ağaca yıldırım düştüğünü belirten emniyet birimleri ağacın devrilmesi sonucu yoldan geçen bir bisikletlinin öldüğünü ifade etti. Krefeld kentinde de bir kişi devrilen ağaç altında can verdi.

Essen kentinde ise bir kişi tren raylarında can verdi. Polis, şehrin Kray bölgesindeki rayları temizlemek için burada olan kişinin ölüm nedenile yönelik soruşturma başlattı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK HAVA OLAYI

Özellikle KRV’yi etkisi altına alan fırtına nedeniyle itfaiye ve polis ekipleri gece boyunca mesai yaptı. Caddeler sular altında kalırken, yer yer 2 Euro madeni para büyüklüğünde yağan dolu ise maddi hasara neden oldu.

Bochum’daki Fırtına Merkezi, yaşanan fırtınanın son yılların en büyük hava olayı olduğunu belirtti. Alman haber ajanı DPA’ya konuşan bir yetkili eyaletin hemen hemen her yerinin fırtınadan etkilendiğini duyurdu.

UÇAKLAR YERDE KALDI

Öte yandan hızı saatte yer yer 145 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Düsseldorf havalimanındaki uçaklar apronda kaldı. Havalimanı dün gece 21 ile 22 arasında bir süre uçak trafiğine kapatıldı.

Köln, Aachen, Düren, Bonn, Düsseldorf ve Duisburg bölgelerinde tren seferleri yer yer iptal edildi bazıları ise gecikmeli olarak yapılabildi. CİHAN

Yorumlar