Almanlar, Kuzey ve Güney Kore Endüstri Parkı'na yatırım yapacak

Güney ve Kuzey Kore sınırındaki ve binlerce Kuzey Kore’linin çalıştığı Kaesong Endüstri Parkı (KEP)'na ilk kez bir yabancı şirketin yatırım yapacağı bildirildi.ABD’de merkezi bulunan Kore Ekonomi Enstitüsü’nün hazırladığı raporda,...

Google Haberlere Abone ol
Almanlar, Kuzey ve Güney Kore Endüstri Parkı'na yatırım yapacak

Güney ve Kuzey Kore sınırındaki ve binlerce Kuzey Kore’linin çalıştığı Kaesong Endüstri Parkı (KEP)'na ilk kez bir yabancı şirketin yatırım yapacağı bildirildi.

ABD’de merkezi bulunan Kore Ekonomi Enstitüsü’nün hazırladığı raporda, Groz-Beckert isimli endüstriyel iğne üretimini yapan bir Alman şirketinin Kaesong’da satış şubesini açma başvurusunun Güney Kore tarafından onaylandığını bildirdi.

Enstitü’nün müdürü Troy Stangarone, Groz-Beckert’in yatırımının başarılı olduğu ve Endüstri Parkı’nda internet, taşımacılık ve komünikasyon gibi hizmetlerin pekiştirildiği takdirde, daha çok yabancı şirketin buralara yatırım yapmaya gelebileceğini kaydetti.

Yabancı şirketlerin Kaesong Endüstri Parkı’na yatırım yapmaya çekilmesi Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye hükumetinin uzun süredir üzerinde durduğu bir konu.

Hükumet, Kaesong'da yabancı şirketlerin yatırımının artmasının, Kuzey Kore'nin geçen sene Nisan aynda KEP’i ani kapatma gibi olumsuzlukların önlenmesiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyor.

Kaesong Endüstri Parkı, 2000 yılı başlarında iki Kore arasında mutabakatın bir sembolü olarak açıldı.

Hazırda Kaesong’da faaliyet gösteren 120 Güney Kore şirketinde 50 bin Kuzey Kore vatandaşının çalıştığı biliniyor.

Groz-Beckert Alman şirketi, Kaesong'da faaliyete başlayacak ilk yabancı şirket olacak. CİHAN

Yorumlar