Alman seçmen Avrupa Parlamentosu'na ilgisiz

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine çok az bir zaman kala Alman halkının bu konuda çok bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Alman seçmen Avrupa Parlamentosu'na ilgisiz

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine çok az bir zaman kala Alman halkının bu konuda çok bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı. Berlinli siyaset bilimci Prof. Dr. Oskar Niedermayer seçimlerle ilgili yaptığı araştırmada, Almanların en basit Avrupa Birliği (AB) konularında dahi yetersiz bilgiye sahip olduklarını ortaya koydu.

Niedermayer açıklamasında, “AP hakkında halk neredeyse hiçbir şey bilmiyor.” dedi. Siyaset bilimci, sekizinci defa direkt seçtikleri AP milletvekillerini kendilerinin direkt seçebildiklerini doğru olarak cevaplayanların oranının yüzde 47 olduğunu açıkladı.

AP politikacılarının ve adaylarının ‘AP seçimleri çok önemli, mutlaka seçimlere katılın!’ çağrısının halkın büyük çoğunluğunu ikna etmediğini vurgulayan Niedermeyer’e göre halk, AP’nin Avrupa kıtasında barışı ve huzur sağladığı ve garantisi olduğu fikrini benimsemiyor. Halk konuya daha pratik yaklaşarak AP’nin kendi özel hayatına olan etkisininde minimum derecede olduğuna inanıyor. Niedermayer halkın ilgisizliğini fark eden partilerin de ulusal seçimlere kıyas ile seçim propagandasına ağırlık vermediklerini, bununda halkta olan ‘AP çok önemli değil’ kanısını güçlendirdiğini düşünüyor. CİHAN

Yorumlar