Alman ordusu aile dostu bir şirkete dönüşecek

Almanya´nın yeni ve ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman Ordusu´nu askerler açısından aile dostu ve modern bir şirkete dönüştürmek istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman ordusu aile dostu bir şirkete dönüşecek

Almanya´nın yeni ve ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman Ordusu´nu askerler açısından aile dostu ve modern bir şirkete dönüştürmek istiyor. Bild am Sonntag gazetesine konuşan bakan, "Amacım Alman Ordusu´nu ülkenin en cazip işverenlerinden biri haline getirmek." dedi.

Von der Leyen, özelikle ordu içinde aile ve görevin birbiri ile bağdaştırılabilmesi, ikisinin de aynı anda yürütülebilmesi gerektiğini kaydetti ve bunun için gerekli tedbirleri almak durumunda olduklarını söyledi. Bakan ayrıca, Alman Ordusu´nun ülkenin en iyi kafaları konusunda rekabete girebilmek için bu tedbirleri almak zorunda olduğunu ve küçük çocuğu olan askerlerin haftada dört veya üç gün çalışmasının kariyerleri için dezavantaj anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Bakanın gündeme getirdiği tedbirlerden biri kışlalarda küçük çocuklar için bakım hizmetlerinin genişletilmesi. Bir diğer tedbir ise hayat boyu çalışma süresi hesabı (Lebensarbeitszeitkonto) uygulamasına geçilmesi. Buna göre müsait olduğunda fazla mesai yapıp bu hesaptaki çalışma süresini dolduranlar, çocuk olması gibi ailevi durumlarda da daha az mesai yapabilecek. Yeni bakanın üzerinde durduğu tedbirlerden biri de tayin sayısının azaltılması.

Serbest piyasada olduğu gibi kariyer yapmak isteyenlerin tayin olmasının ve yeni bir yere taşınmasının kaçınılmaz olduğunu, ancak bunun her asker için geçerli olup olmadığının masaya yatırılması gerektiğini söyleyen bakan, her üç veya beş yılda bir tayin uygulamasının gözden geçirileceğini söyledi. Tayin sayısının fazla olması askerler arasında en çok şikayet edilen konuların başında geliyor.

Federal Meclis´in ordu görevlisi Helmut Konigshaus 2013 yılının 1959´dan bu yana en fazla şikayet gelen yıl olduğunu açıklamıştı. CİHAN

Yorumlar