Alman milletvekilleri Moskova’da Snowden ile 'kahve içecek'

Almanya'da Federal Meclis bünyesinde kurulan NSA Komisyonu, eski CIA ajanı Snowden’ın ifadesini almak üzere Moskova’ya gidecek. Muhalefet partileri ziyaretin “gayri resmi” olmasını ise “kahve içmeye gidilecek” diyerek eleştirdi.Amerikan...

Google Haberlere Abone ol
Alman milletvekilleri Moskova’da Snowden ile 'kahve içecek'

Almanya'da Federal Meclis bünyesinde kurulan NSA Komisyonu, eski CIA ajanı Snowden’ın ifadesini almak üzere Moskova’ya gidecek. Muhalefet partileri ziyaretin “gayri resmi” olmasını ise “kahve içmeye gidilecek” diyerek eleştirdi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in Almanya’da yaptığı dinlemelerin araştırılması için Federal Meclis bünyesinde kurulan komisyonda dün gece gergin anlar yaşandı.

Komisyonun Sosyal Demokrat (SPD) ve Hıristiyan Demokrat (CDU) üyeleri, dinleme skandalını ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden’ın ifadesinin Almanya’da alınmasına karşı çıktı ve bunun için Moskova’yı önerdi.

Tartışmaların yaşandığı komisyonda koalisyon ortaklarının oyları sonucu Snowden’ın ifadesinin halen sığınmacı olarak kaldığı Moskova’da alınmasına karar verildi.

Ancak bunun resmi bir ziyaret kapsamında yapılmamasını öneren iktidar partili üyeler, ziyaretin Temmuz ayında ve gayrı resmi bir çerçevede yapılmasını istedi.

Muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti’nin itirazlarına rağmen karar kabul edildi ve eski CIA ajanıyla görüşmek üzere komisyon üyelerinin Moskova’ya gitmesi kararlaştırıldı.

NSA Komisyonu’nun Sol Partili üyesi Konstantin von Notz, ziyareti “kahve içmek için gidilecek” diyerek koalisyon partili üyelerin aldığı kararı eleştirdi.

Hans-Christian Ströbele ise SPD ve CDU’nun tavrının “çok aceleci” olduğunu iddia etti ve bu ziyaretim gerçekleşmesinin şüpheli olduğunu öne sürdü. CİHAN

Yorumlar