Alman milletvekili, uyuşturucu itirafına rağmen siyasette kalabilir

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Parti Grubu Başkanı Thomas Oppermann, meslektaşı Michael Hartmann’ın uyuşturucu aldığını itiraf etmesinin kariyerinin sonu anlamına gelmediğini söyledi. Oppermann, “Şu anki durma göre Hartmann’ın...

Google Haberlere Abone ol
Alman milletvekili, uyuşturucu itirafına rağmen siyasette kalabilir

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Parti Grubu Başkanı Thomas Oppermann, meslektaşı Michael Hartmann’ın uyuşturucu aldığını itiraf etmesinin kariyerinin sonu anlamına gelmediğini söyledi. Oppermann, “Şu anki durma göre Hartmann’ın milletveklilliğini bırakmaya karar vermesini gerektirecek bir durum görmüyorum” şeklinde konuştu. Yardımcısı Eva Högl ise daha ihtiyatlı konuştu. Hartmann, geçtiğimiz çarşamba günü 2013 sonbaharında CrystalMeth olarak da bilinen Methanoetamin adlı bir uyuşturucuyu az miktarda kullandığını itiraf etmişti.

Hartmann, uyuşturucu kullanmasına sebep olarak da daha verimli çalışacağına inandığını göstermişti. Hartmann’ı savunan Oppermann, “Uyuşturucu almışsa, bu yardıma ihtiyacının olduğu bir durumda olmuş olduğunu gösterir. Bu gibi durumlarda insani tarafın da görülmesi gerekir” açıklamasında bulundu. SPD Parti Grubu Başkan Yardımcısı Högl ise şimdilik sürecin nasıl devam edeceğine bakacaklarını söyledi. Bununla birlikte Högl, Hartmann’ın kullandığını itiraf ettiği uyuşturucunun oldukça tehlikeli türden bir uyuşturucu olduğunu dile getirdi.

Rheinland-Pfalzlı milletvekili hakkında uyuşturucuyla ilgili kanunu ihlal etme suçunu işlediği şüphesiyle Berlin Savcılığı soruşturma yürütüyor. Hartmann suçunu itiraf ettikten sonra SPD Parti Grubu’nun İç Politika Sözcülüğü’nden ayrılmış, federal meclis de dokunulmazlığını kaldırmıştı. Hartmann’ın evinde yapılan aramalarda ise uyuşturucuya rastlanmadı.

CİHAN

Yorumlar