Alman Meclisi telekulağa karşı daktilo sistemine dönüyor

Almanya’da NSA dinlemelerini araştırmak için kurulan Federal Meclis Komisyonu’nun ABD dinlemelerine karşı korunması için ilginç bir metot uygulanacak. ARD’ye konuşan Federal Meclis NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg tutanakların...

Google Haberlere Abone ol
Alman Meclisi telekulağa karşı daktilo sistemine dönüyor

Almanya’da NSA dinlemelerini araştırmak için kurulan Federal Meclis Komisyonu’nun ABD dinlemelerine karşı korunması için ilginç bir metot uygulanacak.

ARD’ye konuşan Federal Meclis NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg tutanakların elektronik ortamdan çıkarılması için daktilo ile not tutulacağını açıkladı.

Senbsburg, Morgenmagazin programında yaptığı açıklamada ayrıca komisyona üye olan siyasilerin elektronik postalarının ve kriptolu cep telefonu iletişimlerinin daha güvenli hale getirilmesi için çalışacaklarını duyurdu.

WDR 5′e konuşan Sosyali Demokrat Partili komisyon üyesi Christian Flisek ise “Amerikalılara durumun ciddi olduğunu anlatmak gerekiyor.” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Komisyonun yaptığı araştırmaların ABD tarafından köstebek kullanılarak izlendiği ortaya çıkmıştı. Bir BND ajanının ABD hesabına komisyona ait kripto bilgileri Washington’a sattığı belirlenmişti.

Ayrıca komisyona üye olan Hıristiyan Demokrat siyasi Roderich Kiesewetter’in cep telefonunun da ABD tarafından dinlendiği saptanmıştı. Bütün bu gelişmelerden sonra Almanya ABD’ye karşı güvenlik önlemlerini artırmaya başladı.

Geçen hafta ise BND ajanı ve Federal Savunma Bakanlığı çalışanlarının ABD hesabına köstebeklik yaptığının gün yüzüne çıkmasından sonra Amerika’nın Berlin’deki CIA şefi istenmeyen adam ilan edilmiş ve ülkeyi terk etmesi istenmişti.

SADECE MERKEL’İN CEP TELEFONU DEĞİL

Öte yandan NSA’nin Almanya’da sadece Başbakan Angela Merkel’in değil diğer bazı siyasilerin cep telefonlarını da dinlediği ortayı çıktı.

Der Spiegel’in bu haftaki baskısında yer alan habere göre, Sol Partili Milletvekili Steffen Bockhahn’ın cep telefonu da ABD istihbaratı tarafından dinlenmiş. Bockhahn geçen yıl Federal Meclis İstihbarat Kurumları Kontrol Konseyi üyeliği yapmıştı. CİHAN

Yorumlar