Alman eyaletleri daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul edecek

Almanya eyaletleri içişleri bakanları daha fazla Suriyeli mülteci alma konusunda fikir birliğine vardı. Şimdiye kadar 10 bin kadar sığınmacının kabulüne izin veren içişleri bakanları, bu sayıyı artıracaklarını bildirmelerine rağmen rakamlar...

Google Haberlere Abone ol
Alman eyaletleri daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul edecek

Almanya eyaletleri içişleri bakanları daha fazla Suriyeli mülteci alma konusunda fikir birliğine vardı. Şimdiye kadar 10 bin kadar sığınmacının kabulüne izin veren içişleri bakanları, bu sayıyı artıracaklarını bildirmelerine rağmen rakamlar konusunda bir açıklama yapmadı.

Yarın Bonn'da başlayacak konferansın dönem başkanı Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger, daha fazla Suriyeli mülteci alınması konusunun takipçisi olacağını söyledi. Jäger “Hep birlikte daha fazla Suriyeli mültecinin kabul edilmesi konusunda ısrarcı olacağım. Bunun federal hükümetin gündemine gelmesini ve yeni bir destek programı çıkarılması için gayret edeceğim.” dedi.

Jäger, Suriye'deki dramatik durumu “asrın felaketi” şeklinde değerlendirerek Almanya’nın insani sorumluluğuna sahip çıkmasını istedi. Konferansın başkanı, bir adım ötesine giderek tüm Avrupa ülkelerini bu konuda daha gayretli olmaya çağırdı, tel örgülerin arkasına saklanmamalarını istedi. Hıristiyan Demokratların yönetimindeki eyaletler, daha fazla mülteci alınması konusunda hemfikir olsalar da daha temkinli davranıyor. Sebebini ise federal hükümetin mülteci kontenjanını artırmasına rağmen maddi destek söz konusu olduğunda ödemede aynı cömertliği göstermemesi ile açıklıyorlar.

Bavyera ve Hessen eyaletleri prensipte daha fazla sığınmacıyı kabul etmelerine rağmen önce federal hükümet ile eyaletler arasındaki bütçe konusunun açıklığa kavuşturulmasını istiyor. Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de şimdiye kadar kabul edilen 10 bin mülteciye ek olarak 10 bin mülteci daha alınabileceğini duyurmuştu. CİHAN

Yorumlar