Alman eyaletleri, aşırı sağcı partinin kapatılmasında ısrarlı

Almanya’nın 16 eyaletinin başbakanları bugün Berlin'de bir araya gelerek yeni hükümetten taleplerini görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Alman eyaletleri, aşırı sağcı partinin kapatılmasında ısrarlı

Almanya’nın 16 eyaletinin başbakanları bugün Berlin'de bir araya gelerek yeni hükümetten taleplerini görüştü. Toplantıda, aşırı sağcı parti NPD’nin kapatılması ele alındı.

Eyalet başkanları konferansı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Baden-Würrtemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, Thüringen Başbakanı Christine Lieberknecht ve Schleswig-Holstein Başbakanı Torsten Albig, NPD’nin herkesin gayreti ve yardımlarıyla kapatılacağına dikkat çekti.

Kretschmannn, hükümetin Federal Anayasa Mahkemesi'ne sunulan kapatma davasına destek vermemesini eleştirdi. Kretschmann, "Katılmayabilirler ama ümit ediyorum ki hükümet elindeki bütün bilgileri delil niteliğinde kullanmak üzere gerekli mecralara sunacaktır." dedi. NPD’nin bu kez kapatılacağına kesin gözüyle bakan Kretschman, “Anayasa Mahkemesi'ne sunduğumuz başvuru çok iyi gerekçelendirildi." şeklinde konuştu.

Akşam saatlerine başbakanlık binasında bir araya gelecek olan eyalet başbakanları, hükümetten Almanya’nın durumu hakkında bilgi alacak. Başbakana yöneltilecek sorular arasında Almanya’nın yenilenebilir enerjideki durumu, NPD’yi kapatma davasına ilişkin hükümetin katkıları ve eyaletlerde kapatılan askeri üs arazilerinin değerlendirilmesi olacak. CİHAN

Yorumlar