Alman bilişim sektörü gelecek yıl 10 bin yeni elemana ihtiyaç duyacak

Alman bilgi ve iletişim şirketlerinin federal çatı kuruluşu BITKOM, Alman ileri teknoloji sanayiini son altı ayda büyüdüğünü açıkladı. Kurumun yaptırdığı araştırmaya göre bilgi ve erişim sektöründe faaliyette olan şirketlerin yüzde...

Google Haberlere Abone ol
Alman bilişim sektörü gelecek yıl 10 bin yeni elemana ihtiyaç duyacak

Alman bilgi ve iletişim şirketlerinin federal çatı kuruluşu BITKOM, Alman ileri teknoloji sanayiini son altı ayda büyüdüğünü açıkladı. Kurumun yaptırdığı araştırmaya göre bilgi ve erişim sektöründe faaliyette olan şirketlerin yüzde 81'i önümüzdeki aylarda satışlarının yükselmesini bekliyor.

BITKOM Başkanı Profesör Dieter Kempf, bu şirketlerin üçte ikisinin yeni elemanlar işe alacağını belirtti. Kempf, “Almanya'daki bilgi ve iletişim sektöründen çok memnunuz. Bu yıl sektör yüzde 1,7 oranında bir büyüme kaydetti. Sektörün gelecek sene daha fazla büyüyeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Sektörün büyümesinin önündeki en büyük engelin kalifiye eleman eksikliği olduğunu vurgulayan Kempf, “Bilgi ve iletişim sektöründe uzun süredir vasıflı isçi sıkıntısı baş gösterdi. Almanya'da yetiştirebildiğimiz insanların sayısı ihtiyaç duyduğumuz sayıyı karşılamıyor. Göçe ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki Almanya bir göç ülkesi değil. Bunun için daha çok misafirperver olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Almanya bilgi ve iletişim sektöründe yaklaşık 920 bin insan istihdam ediliyor. BITKOM'un araştırmasına göre sektör gelecek sene 10 bin kişiye daha ihtiyaç duyacak. CİHAN

Yorumlar