Ali Bardakoğlu: Ümmeti Muhammed’in birlikteliğe, dayanışmaya ihtiyacı var

Bu sene Brüksel’de 9.uncusu düzenlenen Avrasya İslam Şurası Sempozyumu’nda konuşan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu barış ve birleşme mesajı verdi. “Allah’a itaat Resulüne ittiba ortak yol olmalı.” diyerek Müslümanları...

Google Haberlere Abone ol
Ali Bardakoğlu: Ümmeti Muhammed’in birlikteliğe, dayanışmaya ihtiyacı var

Bu sene Brüksel’de 9.uncusu düzenlenen Avrasya İslam Şurası Sempozyumu’nda konuşan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu barış ve birleşme mesajı verdi. “Allah’a itaat Resulüne ittiba ortak yol olmalı.” diyerek Müslümanları meşrep farklılığı gözetmeksizin, bir araya gelmeye davet eden Bardakoğlu, “Siyasetçilerin umurunda olmayabilir. Lakin Ümmeti Muhammed’in birlikteliğe, dayanışmaya ihtiyacı var.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaptığı açış konuşmasının ardından söz alan Ali Bardakoğlu, toplumsal dinamiklerin önemine dikkat çekti. Bardakoğlu bu konuda zafiyet gösteren ülkelerde dinin sorun olarak ortaya çıktığını dile getirdi. Dediklerinin Hristiyanlık için de geçerli olduğu ekleyen Bardakoğlu bu konuda sosyologların da hemfikir olduğunu söyledi.

Meşrep farklılıklarını zenginlik olarak görülmesi ve ayrıştırmalara karşı durulması gerektiğini dile getiren Bardakoğlu, “Unutmayalım ki kol kırılır yen içinde kalır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise İslam’ın Avrupa Birliği’nde hak ettiği yerde olmadığını dile getirerek, "Müslümanlar Avrupa’yı benimseyip, ikamet yerleri, evleri olarak kabul ettikçe, ev sahibi Avrupa’nın tereddütleri artmıştır." dedi. Bu konudaki korkularını soru şeklinde arz eden Görmez, “Acaba Avrupa, Müslümanları başından beri ancak misafir ve geçici ziyaretçi olarak mı düşünmüştür? Avrupa hâlâ bu düşüncede midir? Müslümanlar yalnızca misafir olmadıklarını ifade ettiklerinde, Avrupa ülkeleri onları neden seferi bırakmak için gayrete girmiştir?" dedi.

Konuşmasında Avrupalı yetkililere mesaj vermeyi ihmal etmeyen Diyanet İşleri Başkanı "En az Müslümanlar kadar, Avrupa ülkeleri de kendilerini kardeş olarak algılamaya ve ıslah edilmeye muhtaçtır. Bugün Belçika’nın İslâm’ı resmi din olarak kabul etmesinin 40. yıldönümü. Fakat Avrupa Birliği’nin hâlâ ıslaha muhtaç olduğu ortadadır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar