"Afganistan’dan gelen uyuşturucu 500 bin Rus vatandaşını öldürdü"

Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, Afganistan’dan gelen uyuşturucunun 2000’den bu yana 500 binden fazla Rus vatandaşının ölmesine neden olduğunu açıkladı.Moskova’da düzenlenen uyuşturucu ile mücadele...

Google Haberlere Abone ol
"Afganistan’dan gelen uyuşturucu 500 bin Rus vatandaşını öldürdü"

Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, Afganistan’dan gelen uyuşturucunun 2000’den bu yana 500 binden fazla Rus vatandaşının ölmesine neden olduğunu açıkladı.

Moskova’da düzenlenen uyuşturucu ile mücadele konferansında konuşan İvanov, “Son 14 yılda, Özgürlük Operasyonu başladığından bu yana, Afganistan kaynaklı uyuşturucudan Avrasya bölgesinde 1 milyon kişi öldü. Bunun en azından 500 bini Rusya vatandaşı…” dedi.

Afganistan’da gerçekleşen uyuşturucu üretiminin bölgedeki istikrarsızlığın kaynağı olduğu savunan İvanov, “Rusya ve Avrupa’nın güvenliği, demografik yapısı ve ekonomik gelişiminin yıkımını görebiliriz…” değerlendirmesinde bulundu.

YILLIK RAKAM 100 MİLYAR DOLARDAN FAZLA

Afganistan kaynaklı uyuşturucu trafiğinin yıllık rakamının 100 milyar doları aştığını kaydeden Rus yetkili, “Burada uyuşturucu trafiğinde yer alan çeteler oluşuyor. Şiddet artıyor ve milyonlarca kişi bu trafikte yer alıyor. Orta Asya, Kafkaslar ve Orta Doğu’da siyasi atmosfer bozuluyor…” uyarısı yaptı.

Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi’ne göre Rusya’da 8 milyon kişi uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucudan her yıl 70 bin Rus vatandaşı yaşamını yitiriyor.

İvanov, NATO ülkeleri ve ABD’yi Afganistan’da uyuşturucu ile mücadelede gerekli önlemleri almaması konusunda eleştiriyor.

CİHAN

Yorumlar