Afganistan'da Soma şehitlerine anma töreni

Afgan- Türk Çağ Eğitim kurumlarında Soma şehitleri için anma programı düzenlendi. Okullarda görev yapan öğretmenler, eski mezunlar ve öğrenciler bir araya gelerek Soma 'da hayatını kaybedenler için dua etti. Başkent Kabil'de düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da Soma şehitlerine anma töreni

Afgan- Türk Çağ Eğitim kurumlarında Soma şehitleri için anma programı düzenlendi. Okullarda görev yapan öğretmenler, eski mezunlar ve öğrenciler bir araya gelerek Soma 'da hayatını kaybedenler için dua etti. Başkent Kabil'de düzenlenen programa çok sayıda kişi katıldı.

Kabil'deki Afgan -Türk Erkek Lisesi'nde öğretmenlik yapan Muhammed Davut isimli öğretmen, yaşanan faciadan çok etkilendiklerini ifade etti. Ayını okulda İngilizce öğretmeni olan Abdurrahim Mahmudi ise “Türkiye’de yaşanan maden faciası gerçekten bizi derinden üzdü. Bundan birkaç hafta önce de ülkemizde, Afganistan’ın Badahşan vilayetinde toprak kayması olmuştu. Orada da yaklaşık 2 bin vatandaşımızı kaybettik. Sonra Türkiye'de gerçekleşen Soma faciası da buna eklenince gerçekten çok üzücü bir dönem geçirdik." dedi.

Afgan Türk okulları mezunları adına üzüntüsünü dile getiren Abdul Samet ise "Ben Türk okullarından mezun olan bütün arkadaşlarımız adına Soma faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Anma programı kapsamında şehitler için toplu dua edildi.

CİHAN

Yorumlar