Afganistan'da devlet başkanı adayı, bombalı saldırından sağ kurtuldu

Afganistan’ın başkenti Kabil'de devlet başkanı adaylarından Dr. Abdullah Abdullah’ın seçim konvoyu saldırıya uğradı. Dr. Abdullah, olaydan yara almadan kurtuldu.Olay öğlen saatlerinde Dr. Abdullah’ın miting yaptığı Aryana düğün salonundan...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da devlet başkanı adayı, bombalı saldırından sağ kurtuldu

Afganistan’ın başkenti Kabil'de devlet başkanı adaylarından Dr. Abdullah Abdullah’ın seçim konvoyu saldırıya uğradı. Dr. Abdullah, olaydan yara almadan kurtuldu.

Olay öğlen saatlerinde Dr. Abdullah’ın miting yaptığı Aryana düğün salonundan ikinci mitingini gerçekleştirmek için Inter-Continental oteline geçerken, yol kenarına yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesiyle meydana geldi.

Afganistan İçişler Bakanlığı Basın Sözcüsü Yardımcısı Hidayetullah Hafiz, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, olayda 4 kişinin öldüğünü ve 17 kişinin yaralandığını ifade etti. Yerel basına göre ise olayda 6 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.

Görgü tanığı bir vatandaş, "Dr. Abdullah Abdullah’ın konvoyu buradan geçerken mayın mıydı yoksa roket miydi ya da intihar saldırısı mıydı tam bilemedik. Ama bir aracın havaya uçtuğunu ve dumanların çıktığını gördük ve arkaya çekilirken ikinci patlama meydana geldi.” diye konuştu.

Kabil’de yaşayan Ahmet Nevit ise "İki kişinin yol üstüne yatığını gördüm. Biri yaralıydı. Başkası da hayatını kaybetmişti. Yine buradaki dükkânların birinde çalışan bir işçinin öldüğünü gördüm. Ölenler arasında bir polis de vardı.” diye gördüklerini anlatırken, bölgede çok maddi zarar oluştuğunu dile getirdi.

Saldırı sonrası Dr. Abdullah Abdullah basın toplantısı düzenledi ve kendisine hiçbir zarara gelmediğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar