Afganistan’da bombalı intihar saldırısı: 7 ölü, 16 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Ziraat Bakanlığı'nın yakınlığında askeri personeli taşıyan araca yönelik düzenlenen bombalı intihar saldırısında 7 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan Cihan Haber...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da bombalı intihar saldırısı: 7 ölü, 16 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Ziraat Bakanlığı'nın yakınlığında askeri personeli taşıyan araca yönelik düzenlenen bombalı intihar saldırısında 7 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) telefonla yapılan açıklamada, yerel saatle 07.00 sularında meydana gelen intihar saldırısında 6 Afgan Milli Ordusu Hava Kuvvetleri personeli ve bir sivil hayatını kaybederken, toplam 16 kişinin de yaralandığını ifade edildi.

Saldırganın genç olduğunu aktaran vatandaşlar ise üzerindeki bomba yüklü yeleği askeri personel bulunan minibüsün önünde patlattığını aktardı.

Görgü tanıklarından Nizamuddin, "Sabah buralardaydık. Kulağımıza patlama sesi geldi. Biz beş kişiydik. Olay yerine koştuk. Ölüler ve yaralılar ortalıkta yatıyordu ve baya fazlaydı. Yaralıları arabalara attık ve hastanelere kaldırdık.” diye konuştu.

Nurullah isimli başka bir vatandaş ise “Karşıdan geliyorduk, anidan patlama oldu. Araç havaya uçtu ve içindekiler her tarafa fırladı ve yere düştü. Yaralıları kaldıran kimse yoktu. Karşıdan birkaç kişi geldi ve yaralıları arabaya attık ve hastaneye kaldırdık. Kalanlar hepsi şehit olmuşlardı.” diye gördüklerini anlatı.

Ölenler arasında 2 kardeşin olduğu bildirilirken, saldırıyı Taliban üstlendi.

CİHAN

Yorumlar