Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Rabbani, Türkmenistan'da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Salahuddin Rabbani’yi Oğuzhan Köşkü’nde kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Rabbani, Türkmenistan'da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Salahuddin Rabbani’yi Oğuzhan Köşkü’nde kabul etti. Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Rabbani, başında bulunduğu kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuk Rabbani, Afganistan'ın Türkmenistan ile olan ilişkilerine büyük önem verdiğini ve Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un izlediği politikayı desteklediklerini kaydetti. Türkmen dış politikasının Afganistan'da kalıcı barışın sağlanmasına önemli katkı sağladığını ifade eden Rabbani, Türkmen tarafının Afgan sorununun çözümü için pek çok uluslararası girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bundan sonra da Afganistan'a her türlü yardımı vereceklerini söyleyerek, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı, Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryol hattı gibi projelerin iki ülke arasındaki karşılıklı çıkara dayalı işbirliğinin arttırılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Salahuddin Rabbani ve beraberindeki heyet, Aşkabat temasları kapsamında Türkmenistan Meclisi'nde ve Dışişleri Bakanlığı'da bir dizi görüşmelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar