Afgan - Türk okulu öğrencilerinden Soma şehitlerine 51 hatim

Afganistan’ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetindeki Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi öğrencileri, Soma şehitlerinin ruhlarına bağışlanmak üzere indirilen 51 hatmin duasını okudu. Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi’nde düzenlenen hatim programında,...

Google Haberlere Abone ol
Afgan - Türk okulu öğrencilerinden Soma şehitlerine 51 hatim

Afganistan’ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetindeki Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi öğrencileri, Soma şehitlerinin ruhlarına bağışlanmak üzere indirilen 51 hatmin duasını okudu.

Şibirgan Afgan Türk Erkek Lisesi’nde düzenlenen hatim programında, indirilen 51 hatmin duası okundu.

Afganistan’da yaşanan sel ve toprak kayması felaketinden sonra Türkiye’de de Soma’da maden faciası yaşandığını söyleyen okul müdürü Soner Afat, bütün bu olayların Türk ve Afgan halkını derinden sarstığını aktardı. Afat, şehitlerin ruhlarına bağışlanmak üzere öğrencilerin 51 hatim indirdiklerini ifade etti.

Okul öğrencilerinden Abdullah Hamit ise Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Afganistan’da yaşanan sel felaketi ve toprak kaymalarından sonra, Türkiye’de yaşanan maden kazası sonucunda yüzlerce insan şehit oldu. Dolaysıyla Şibirgan Afgan Türk öğrencileri adına Türkiye ve Afganistan halkına başsağlığı diliyoruz. Allah (c.c) şehitlerin mekânını cennet eylesin.” diye konuştu.

Ayrıca Şibirgan Eğitim Müdürü Abdula Hay Yaşın, Soma şehitlerini anarak Türkiye’nin başına gelen musibetten dolayı çok üzüldüğünü ifade etti. Yaşın, Türk okulları öğrencilerinin şehitler ruhuna 51 hatim indirdiklerini bildirirken, ölenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. CİHAN

Yorumlar