Afgan halkı yarın devlet başkanını seçiyor

Afganistan’da devlet başkanlığı ve il meclis üye seçimleri için gerekli hazırlıklar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Afgan halkı yarın devlet başkanını seçiyor

Afganistan’da devlet başkanlığı ve il meclis üye seçimleri için gerekli hazırlıklar yapıldı. Halk, yarın sandık başına gidip oylarını kullanacak.

Afganistan seçim yasasına göre adaylar seçime 48 saat kala propagandalarına son verdi. Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, seçim hazırlıklarını dün itibariyle sone erdiğini ifade etti. Ayrıca seçim malzemelerinin, seçim merkezlerine ulaştırıldığını ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Sözcüsü Nur Muhammed Nur, oy verme işleminin yarın sabah 7 ile akşam 4 saatleri arası devam edeceğini aktardı. Halka, seçimlere özgürce katılma çağrısı yapan Nur, seçim merkezlerine gerekli güvenlik önlemler alındığını bildirdi.
Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Zahir Azimi, seçim günü ülke genelinde 195 bin güvenlik gücünün görevlendirildiğini açıkladı.

Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Misyonu (UNAMA) Başkan Yardımcısı, Nicholas Fink Haysom, seçimlerle ilgili en önemli rolün Afgan halkına ait olduğunu, kendilerinin ise ikincil önemde destek verdiklerini söyledi. BM yetkilisi, "Afgan halkın kendi geleceğini kendisi belirliyor.” ifadesini kulandı.

Başkent Kabil'de ikamet eden Mir Valid, "Halkın seçeceği devlet başkanından isteğimiz, dürüst ve vicdanlı olması ve ülke için iyi hizmet etmesi; halkın da buna destek vermesidir. Benim halktan, özelikle gençlerden, isteğim kendi ülkelerine sahip çıkmaları.” açıklamasında bulundu.

Badahşan vilayetinde yaşayan Seyfullah ise "Afgan halkı seçim çalışmalarında öne çıktı ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini ve seçimlere özgürce katılabileceklerini dünyaya bir kez daha göstermiş olacaklar. Bu yüzden çok mutluyum." dedi.

Paktiya vilayetinden Faruk ise "Seçimlerde katılmazsak düşmanlarımızı daha da güçlendirmiş olacağız." diyerek seçmenlerin sandık başına gitmesini istedi. CİHAN

Yorumlar