Af Örgütü: Esed açlığı silah olarak kullanıyor

Uluslararası Af Örgütü, Esed rejimini açlığı halka yönelik bir silah olarak kullanmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Af Örgütü: Esed açlığı silah olarak kullanıyor

Uluslararası Af Örgütü, Esed rejimini açlığı halka yönelik bir silah olarak kullanmakla suçladı. Örgüt, Esed yönetiminin insanlığa karşı suç işlediğini bildirdi.

Suriye’de iç savaş ve çatışmalar üç yılı aşkın bir süreyi geride bırakırken ülkedeki trajedinin boyutu her geçen gün artıyor. Esed yönetiminin ülkenin birçok bölgesinde gerçekleştirdiği bombardıman ve katliamların yanı sıra kuşatma altında tuttuğu bölgelerde yüzlerce sivilin ölümüne neden oluyor. Başkent Şam’ın banliyöleri olmak üzere ülkenin birçok şehrinde Esed ordusunun kuşatması altındaki on binlerce kişiye gıda ve tıbbi malzeme ulaştırılamıyor.

Uluslar arası Af Örgütü Suriye’deki durumla ilgili yayınladığı son raporunda, Esed rejiminin açlığı bir silah olarak kullandığına dikkat çekiliyor. Örgüt, Esed yönetiminin insanlığa karşı suç işlediğini belirterek, Şam’ın Yermük Mülteci Kampı’nda 200 kişinin gıda ve tıbbi malzeme eksikliği sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti. Raporda, Esed yönetimine bağlı ordunun Temmuz 2013 tarihinden itibaren Yermük Mülteci Kampı’na yönelik kuşatma yaptığını hatırlatarak bu süre zarfında 128 sivilinin açlık sebebiyle öldüğü ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar