AB’den RTÜK’e Samanyolu tepkisi: Ayrımcılık yapılmamalı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) tarihinin en ağır cezasını Samanyolu Haber televizyon kanalına vermesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
AB’den RTÜK’e Samanyolu tepkisi: Ayrımcılık yapılmamalı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) tarihinin en ağır cezasını Samanyolu Haber televizyon kanalına vermesine tepki gösterdi. Komisyon’dan yapılan yazılı açıklamada ifade hürriyetinin kamu yetkililerinin orantısız müdahalesi olmadan haber alma ve verme özgürlüğünü kapsadığı vurgulandı.

Cihan Haber Ajansı’na açıklama yapan Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin Sözcüsü Peter Stano, kamu menfaatini ilgilendiren haberlere müdahalelerin orantılı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ve içtihatları çerçevesinde kalması gerektiği uyarısı yaptı.

Stano, medya kurullarının bağımsızlığının temin edilmesi ve kararlarının ayrımcılık yapılmadan icra edilmesi gerektiğini vurguladı. Birliğin yürütme organı olan Komisyon’un sonbaharda Türkiye ilerleme raporunu açıklayacağını hatırlatan Stano, gelişmeleri yakından takip ettiklerine işaret etti.

RTÜK'ün şikâyeti ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) talimatıyla Samanyolu Haber Televizyonu yayıncılık tarihinin en yüksek cezasına çarptırılmış, kanalın 7 programına 20 kez yayın durdurma cezası verilmişti. CİHAN

Yorumlar