ABD’den MİT yasasına tepki

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Jen Psaki, "Açık ve demokratik toplumların temel unsuru olan bağımsız medyanın engellenmesine yönelik her türlü gayretten endişe duyacaklarını" söyledi. Psaki, günlük basın toplantısında MİT yasasına...

Google Haberlere Abone ol
ABD’den MİT yasasına tepki

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Jen Psaki, "Açık ve demokratik toplumların temel unsuru olan bağımsız medyanın engellenmesine yönelik her türlü gayretten endişe duyacaklarını" söyledi.

Psaki, günlük basın toplantısında MİT yasasına ilişkin soruları cevapladı. Geçmişteki açıklamaların bir benzerini yapan Psaki, Türkiye’yi basın özgürlüğünün sağlanması ve kamuoyunun herhangi bir engelleme olmaksızın bilgiye ulaşımına izin verilmesi konusunda teşvik ettiklerini dile getirdi.

Medya özgürlüğünün önemine dikkat çeken Psaki, “Bağımsız ve kısıtlamaya maruz kalmayan medya, açık ve demokratik toplumların temel unsurudur. Bunlara engel teşkil edecek her türlü girişim bizim için endişedir” ifadelerini kullandı.

Psaki’ye Başbakan Erdoğan’ın kullandığı ‘cadı avı’ ifadesi de soruldu. Psaki, bu konuda herhangi bir yorumlarının olmayacağını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar