ABD'den Kuzey Irak'taki Suriyeli sığınmacılara üst düzey ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Müsteşarı Anne Richard, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimine sığınan Suriyelilerin kamplarını gezdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Kuzey Irak'taki Suriyeli sığınmacılara üst düzey ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Müsteşarı Anne Richard, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimine sığınan Suriyelilerin kamplarını gezdi. Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte Erbil yakınlarındaki Kawrgosk ilçesinde bulunan mülteci kampını gezen Richard, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrası basına açıklamada bulunan Hadi ve Richard, mültecilere uluslar arası desteğin önemine vurgu yaptı.

Vali Hadi,” Kürdistan bölgesi olarak Suriye’den gelen sığınmacılara en iyi şekilde destek olmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Daha sonra söz alan Anne Richard, "Lübnan, Ürdün ve Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret ettim. Benim için buradaki sığınmacıları yakından görmek önemliydi. Ben Kürt halkının misafirperver olduğunu duymuştum, bunu bugün yakından gördüm ve hissettim. ABD, Irak’taki sığınmacılar için 70 milyon dolar tahsis etti.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan sığınmacılardan Abbas Kadir "Kış soğuk ve özellikle yağmur bizi çok etkiliyor. Yağmur yağınca çadırlardan içeri damlıyor. Isınamıyoruz, buradaki insanların çoğu bu yüzden hasta.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar