ABD'de Tansiyon Düşmüyor! Ferguson'da 2 Polis Vuruldu

ABD polisinin siyahi genç Michael Brown'u öldürmesinden sonra çıkan olaylarda tansiyon düşmüyor. Dün yaşanan gösterilerde 2 polis vuruldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Tansiyon Düşmüyor! Ferguson'da 2 Polis Vuruldu

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un polis sebebi ile öldürülmesinin peşinden emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında olduğu idari yetkililerin istifasını istedi. Dün bu sebeple çıkan vakalarda 2 polis vuruldu.

SİLAH SESLERİNDEN SONRA POLİSLER YERE YIĞILDI

Polis merkezinin önünde düzenlenen gösteri esnasında iki polis vuruldu. Görgü tanıkları, 4-5 el ateş açıldığını, silah seslerinden 30 saniye sonra polislerin yere düştüğünü gördüklerini anlatım etti. Polislerin sıhhat durumuyla ilgili henüz izahat yapılmadı.

BAKANLIK RAPORUNDAN SONRA İSTİFA ETTİ

Ferguson'da son günlerde düzenlenen protestolarda emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifası istek edilmiş ama Jackson bu çağrılara direnmişti.

Adalet Bakanlığı olayların peşinden bir sivil haklar soruşturması başlatmış ve 'rutin bir biçimde rasist davranıldığı' neticesine varmıştı. Bakanlığın raporu kapsamında Jackson'un da aralarında olduğu bir takım polis yetkilileri istifa etti.

GÖSTERİCİLER İSTİFAYI YETERLİ BULMADI

Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında olduğu idari yetkililerin istifasını istedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar