ABD'de kar fırtınası, 21 kişinin ölümüne sebep oldu

ABD'nin güney bölgelerinde başlayan kar fırtınası, en yoğun yerleşim alanı olan kuzeydoğu eyaletlerini de vurdu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de kar fırtınası, 21 kişinin ölümüne sebep oldu

ABD'nin güney bölgelerinde başlayan kar fırtınası, en yoğun yerleşim alanı olan kuzeydoğu eyaletlerini de vurdu. Kar fırtınası 21 insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Milyonlarca insanın elektriksiz kaldığı, 6 binden fazla uçuşun iptal edildiği ve güneydeki Teksas’tan kuzeydoğudaki Maine'e kadar 22 eyaleti vuran yoğun kar yağışı ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Yerel kolluk güçleri mahalle sakinlerini telefonlarla arayarak evlerinden çıkmamaları ve yol temizleme çalışması yapanlara yardımcı olmalarını isterken yine aynı duyuru televizyon kanallarından yapıldı.

Kar kalınlığı başkent Washington’da 20, New York’ta 30, Philadelphia’da 22 santimetreye ulaşırken, okullar gibi birçok resmi daire ve işyerleri de kepenkleri bir gün süreyle indirdi.
Uzmanlar bu 'tarihi ölçekteki' hava olayının Atlanta bölgesini 1973'te vuran fırtınayla kıyaslıyor. Philadelphia da ise 1800 yılından bu zamana kadar ilk defa bir kış sezonunda 15 santimetre üzerinde 4 defa kar yağışının gerçekleştiği ifade edildi.

Geçen hafta yağan kardan dolayı felaket bölgesi ilan edilen New York, New Jersey dışında dünde Başkan Barack Obama Güney Carolina ile Georgia'nın kuzey kesimlerini aynı kategoriye aldığını duyurdu.

Şu ana kadar toplam 1,2 milyon ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığı bildirildi. Fırtına nedeniyle Amerika genelinde 6 bin 500'den fazla uçuş iptal edildi.

İrili ufaklı birçok kazaya yol açan kar fırtınası sebebiyle New York şehrinde kayan bir araç hamile kadına çarparak ölümüne sebep oldu. Soğuk ve kar yağışı bakımında rekorlar kıran kuzeydoğu eyaletleri için yarın da kar bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar