ABD ve BM'den Afganistan seçimlerine övgü

Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri, Afganistan'da yapılan seçimlerden övgüyle bahsederken, seçimlerinin Afgan halkının demokrasi için attığı daha bir adım olduğuna vurgu yaptı. BM, Afganistan'da başkanlık...

Google Haberlere Abone ol
ABD ve BM'den Afganistan seçimlerine övgü

Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri, Afganistan'da yapılan seçimlerden övgüyle bahsederken, seçimlerinin Afgan halkının demokrasi için attığı daha bir adım olduğuna vurgu yaptı.

BM, Afganistan'da başkanlık seçimleri sonrası kurulacak yeni hükümete destek sözü verdi.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, yayınladığı mesajda, seçimin ülke demokrasisi için atılan yeni bir adım olduğunu ifade ederken, Afganistan’ın yeni hükûmetine her türlu yardımı yapmaya hazır olduklarını aktardı.

ABD'nin Kabil Büyükelçisi James Cunningham ise Afgan halkının sandık başına giderek demokrasi ve barış için oy kullandıklarını bildirirken, güvenlik güçlerinin ülke genelinde seçim güvenliğini sağladıklarını ve halkın oy kullanabilmesi için ortam hazırladıkları kaydetti.

Ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı William Jefferson Hague ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de Afganistan seçimini tarihi bir adım olarak nitelendirdi. Afgan halkına, güvenlik güçlerine ve seçim komisyonuna seçimlerde gösterdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Afganistan’da dün devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu gerçekleşti. Seçimlerde Dr. Abdullah Abdullah ve Dr. Eşref Ganiz Ahmet Zai, Hamit Karzai’dan boşalacak koltuk için yarıştı.

CİHAN

Yorumlar