ABD: Türkiye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne bağlıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, angajman kurallarını ihlal etmesi sebebiyle düşürülen Suriye jetine ait gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD: Türkiye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne bağlıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, angajman kurallarını ihlal etmesi sebebiyle düşürülen Suriye jetine ait gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlatan Harf, “Türkiye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne bağlıyız. Suriye hükümeti’nin 2012’de bir Türk uçağını düşürmesinden bu yana Türkiye’nin uyguladığı angajman kuralarında son derece şeffaf olduğunu biliyoruz.” dedi.

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruları cevaplayan Marie Harf, Türk kuvvetlerinin, hava sahasını ihlal eden uçağı tekrar eden uyarıların ardından vurduğuna dikkat çekti. Türk yetkililerin kazaya ilişkin daha ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Harf, kendilerinin de Türk yetkililerle iletişim halinde olduğunu ve bunu sürdüreceklerini dile getirdi.

Yakın zamanda konuya ilişkin daha geniş değerlendirmelerin yapılabileceğini ifade eden sözcü, Türkiye’nin NATO’dan herhangi bir talepte bulunduğunu sanmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar