ABD Türkçe Olimpiyatlarında Ödül Dağıtıldı

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Amerika’dan Türkiye’ye gidecek Doğu Yakası finalistleri, muhteşem bir törenle ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Türkçe Olimpiyatlarında Ödül Dağıtıldı

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen ödül töreni New York Üniversitesi Performans Sanatları Merkezi’nde yapıldı. Performansları ile göz dolduran öğrenciler, davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Geceye öğrenci velileri dışında New York milletvekilleri ve Birleşmiş Milletler’den büyükelçiler de katıldı.

Törende Türkçe şarkı, şiir, kompozisyon, İngilizce, İspanyolca, Çince, Rusça şarkı dalları ile folk danslarında ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kuzeydoğu Amerika’daki 6 eyalette bulunan 40 okuldan 1000’e yakın öğrenci arasında yapılan elemeler sonunda, 8 dalda dereceye giren öğrenciler Türkiye'ye gitmeden önce yeteneklerini bir kez daha sergiledi. Ödül törenini 2011’de yapılan 9’ncu Türkçe Olimpiyatları’nın şiir dalı birincisi Gürcistanlı Leila Kurbanova tek başına sundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan TCC New York Başkanı Sadri Altınok, salonda farklı milletten insanların Türkçe Olimpiyatları için bir araya gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Öğrenci velilerinden Dian Aris, kızının daha önce şarkı yarışmasında dereceye girerek Türkiye’ye gittiğini ve çok memnun kaldığını söyledi. Kızının Brooklyn’deki Amity School 6. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Aris, bu tarz etkinliklerin organize edilmesini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Şarkıların farklı çocuklar tarafından yorumlanmasının çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden diğer bir öğrenci velisi Monica Bayraktaroviç, “Bu etkinlikte çocukların bu işi ne kadar sevdiğini görebiliyorum. Ayrıca seyircilerde de bunu görüyorum. Böyle bir festivali organize edilmesini takdirle karşılıyorum.”şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Gecede ana dilde şiir kategorisinin birincisi Brooklyn Amity School öğrencisi Zeynep Akpınar’ın seslendirdiği Can Dündar’ın “Bir Dostu Olmalı İnsanın” adlı şiiri dinleyenlerin büyük beğenisini kazanırken, Türkçe şiir kategorisinde de Osman Sarı’nın “Önden Giden Atlılar” şiiriyle Pioneer Academy öğrencisi Mannela Iparragirre birinci oldu.

Türkçe şarkı kategorisinde ise Pioneer Academy öğrencisi Meryem Konhodzic “Kalp Kalbe Karşı Derler” adlı şarkıyla birinci olurken; İngilizce şarkı kategorisinde New York’tan Tunasia Hurt, Rusça şarkı dalında Brooklyn Amity School’dan Ogulshat Amanova, Çince şarkıda Pennsylvania’ dan Madeline Miller ve İspanyolca şarkı kategorisinde New Jersey’den Alexander Harris birinci oldu.

Halk dansları dalında ise New Jersey’nin Passaic şehri “Yeşil Ördek” oyunu ile birinci olurken, Paterson, Bodrum yöresi ile ikinci ve Bergen şehri Ege Yöresi ile üçüncü oldu.

Yorumlar