ABD ile Türkiye Anlaştı, IŞİD Hedefleri İncirlik'ten Vurulacak

ABD ile Türkiye IŞİD'e yapılacak operasyonlar sırasında insansız hava araçlarının İncirlik Üssü'nü kullanarak havalanması noktasında anlaşmaya vardı.

Google Haberlere Abone ol
ABD ile Türkiye Anlaştı, IŞİD Hedefleri İncirlik'ten Vurulacak

ABD ile Türkiye, bomba taşıyan insansız hava araçlarının (İHA) İncirlik Üssü'nden havalanarak, IŞİD hedeflerini vurması meselesi için anlaştı

Silahlı İHA'ların, 3 hafta içerisinde göreve başlaması planlandı. ABD jetlerinin İncirlik'e konuşlandırılması da gündemde.

KRİTİK TEMASLAR OLACAK

Geçen hafta Merkezi Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Orgeneral Lloyd Austin'i ağırlayan başkent, bu kere ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon hususi Temsilcisi emekli General John Allen'ı misafir ediyor. Allen'a, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk eşlik ediyor. Allen ile McGruk Ankara'da bugün temaslarda bulunacak.

IŞİD HEDEFLERİNİ VURACAK

IŞİD'e yönelik operasyonlarını Basra Körfezi'ndeki uçak gemilerinden kalkan harp uçaklarıyla yürüten ABD, Musul operasyonundan kısa zamanda ve tesirli netice alabilmek için İncirlik Üssü'nü devreye sokmak istiyor. İncirlik, bilhassa silahlı insansız hava araçlarının devreye girebilmesi bakımından iri ciddiyet taşıyor. İlk aşamada, 2 tane Reaper'ın 3 hafta içerisinde İncirlik'e konuşlandırılması meselesi için mutabakat sağlandı. İncirlik'in ABD jetlerine açılması konusunun da müzakereye açık bulunduğu öğrenildi.

GÜDÜMLÜ BOMBALAR TAŞIYOR

ABD, İncirlik Üssü'nde takribî 3.5 yıldır 4 tane Predator tipi insansız hava vasıtası bulunduruyordu. Silah taşımayan Predator, üstündeki kamera ile istihbarat topluyor. Predator'ın silahlı versiyonu bulunan Reaper ise üstünde 4 tane Hellfire füzesi ile 2 tane 500 librelik laser güdümlü bomba taşıyor. Reaper ile müşterek 15 ABD'li askeri teknik personel de İncirlik'e gelecek. ABD yetkilileriyle, Şanlıurfa'nın Hirfanlı İlçesi'nde eğitilecek Suriyeli muhaliflerin belirlenmesi meselesi için da görüşmeler devam ediyor.

REAPER (MQ-9) KİMLİK KARTI

Mürettebat: Yerde 2 kontrolör

Boy: 11 metre

Kanat açıklığı: 20 metre

Yükseklik: 3.81 metre

Boş ağırlık: 2.223 kg

Azami kalkış ağırlığı: 4.760 kg

Hız: 482 km/saat

Menzil: 1.852 km

Havada kalış süresi: 14 saat

Azami irtifa: 50 bin feet

Operasyonel irtifa: 25 bin feet

Silah: 4 tane AGM-114 Hellfire havadan yere roket ve 2 tane laser güdümlü 500 libre GBU-12 Paveway II bombası (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar