ABD Dışişleri sözcüsü Psaki: 1915 olayları tarihi bir gerçek

“Ermeni Soykırımı” karar tasarısının ABD Senatosu’ndan geçmesinin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, “korkunç” olarak nitelediği 1915 olayları için “20.

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri sözcüsü Psaki: 1915 olayları tarihi bir gerçek

“Ermeni Soykırımı” karar tasarısının ABD Senatosu’ndan geçmesinin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, “korkunç” olarak nitelediği 1915 olayları için “20. Yüzyılın en kötü mezalimlerinden biri olarak sonuçlandı.” diye konuştu.

Obama yönetiminin konu ile ilgili duruşu hakkında ise Ermeni olaylarını “uzun süredir tarihi bir gerçek olarak” kabul ettiklerini ve “Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde katledilen veya ölümlerine yürüyen 1,5 milyon Ermeninin” yasını tuttuklarını ifade etti.

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi dün gündemine aldığı sözde “Ermeni Soykırımı” karar tasarısını 5’e karşı 12 oyla kabul etti.

Tasarı metnindeki Türkiye'yi hedef alan ifadelerin çıkarılmasına rağmen halen 'Ermeni Soykırımı' ifadesi yer alıyor. Karar tasarısının ABD Kongresi'ndeki Senato Genel Kurulu'nda da oylanması gerekiyor.
CİHAN

Yorumlar