ABD Büyükelçisi Kreuzberg’de Türk esnafı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni Berlin Büyükelçisi John B. Emerson ve Eşi Kimberly M. Emerson, çok kültürlülüğü ile tanınan Berlin’in Kreuzberg semtinde Türk esnafları ziyaret etti. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçisi Kreuzberg’de Türk esnafı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni Berlin Büyükelçisi John B. Emerson ve Eşi Kimberly M. Emerson, çok kültürlülüğü ile tanınan Berlin’in Kreuzberg semtinde Türk esnafları ziyaret etti.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Milletvekili Cansel Kızıltepe’nin seçim bölgesi olan semti gezen Büyükelçi Emerson, Kreuzberg’in, Berlin’in kültürel kimliği ve Türk toplumu için önemli bir semti olduğunu söyledi. Kendilerinin de çok kültürlü ortamda yetiştiğini ifade eden Amerikan Büyükelçisi ve eşi, kendilerini, Kreuzberg’de evlerinde hissettiklerini söyledi. Emerson, "Fırsat buldukça buraya geleceğiz." dedi.

Emerson, Kreuzberg’de, Türk berberinde saçlarını kestirdi, kuruyemişçide Türk kahvesi içip baklavadan tattı. Türk mutfağını beğendiğini söyleyen Emerson ailesi, restoranda döner kesip eve iki porsiyon döner paketi yaptırdı. Yakın zamanda İstanbul ve Efes’i ziyaret etmeyi istediklerini söyleyen Büyükelçi Emerson, Türkiye’de yaşanan maden kazası nedeniyle Türk halkının üzüntüsünü paylaştıklarını, geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

Amerikan Büyükelçisi Emerson’un, seçim bölgesi Kreuzberg’de Türk esnafı ziyaret etmesinden dolayı memnun olduğunu söyleyen SPD’li milletvekili Cansel Kızıltepe, çok göç ve uyum konularında Amerika’nın, yıllar önce uyguladıklarını Almanya’nın yeni yeni tartıştığını ve büyükelçinin tecrübelerinden istifade edeceklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar