ABD Başkanı Obama Filipinler'de

ABD Başkanı Barack Obama, Asya ülkelerine yaptığı ziyaretlerin son ayağında Filipinler'i ziyaret ediyor. Ziyarette iki ülke arasında askeri anlaşma imzalandı. Filipinler'in başkenti Manila'da yapılan 10 yıllık anlaşmayı Filipinler Savunma...

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Obama Filipinler'de

ABD Başkanı Barack Obama, Asya ülkelerine yaptığı ziyaretlerin son ayağında Filipinler'i ziyaret ediyor. Ziyarette iki ülke arasında askeri anlaşma imzalandı.

Filipinler'in başkenti Manila'da yapılan 10 yıllık anlaşmayı Filipinler Savunma Bakanı Voltaire Gazmin ve ABD Büyükelçisi Philip Goldberg imzaladı.

Anlaşmaya göre ABD Filipinler'deki askeri varlığını sürdürmeye devam edecek. Aynı zamanda bu anlaşmayla ABD, Filipinler'deki askeri üslere, limanlara ve havaalanlarına daha kolay ulaşacak. ABD kendi birliklerini buralara yerleştirerek, ortak eğitimlere katılabilecek.

Asya - Pasifik'teki NATO üyesi olmayan Filipinler, ABD'nin Asya'daki en önemli müttefiki konumuyla Washington'un politikalarına destek vermeyi sürdürecek.

ABD Başkanı Barack Obama ve Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino arasında başkent Manila'da yapılan görüşme sırasında eski bir Amerika sömürgesi olan Filipinler'deki Amerikan karşıtı gruplar anlaşmayı protesto etti. Göstericiler, anlaşmanın Filipinler'in aleyhine oluğunu ve ülkenin egemenliğini zedelediğini savundu.

Japonya,Güney Kore ve Malezya temaslarından sonra Filipinler'e gelen Obama, Asya - Pasifik bölgesindeki ilişkileri güçlendirmeye çalışıyor. CİHAN

Yorumlar