ABD basını, bakanların istifasını son dakika olarak verdi

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifası, ABD basınında büyük yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
ABD basını, bakanların istifasını son dakika olarak verdi

Yolsuzluk ve rüşvet skandalında oğulları tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifası, ABD basınında büyük yankı uyandırdı. Ülkenin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) haberi, "Türkiye’de iki bakan istifa etti." başlığıyla son dakika olarak duyurdu.

Türkiye’de geçen hafta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası çocukları tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün istifa etti. CNN haberi, çocukları tutuklanan iki bakan istifa etti şeklinde duyurdu.

"Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvetten dolayı çocukları göz altına alınan 3 bakan istifa etti." ifadesini kullanan Washington Post ise skandalın 10 yıllık iktidar için en kötü siyasi kriz haline geldiği yazdı. Gazete, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasını NTV’de canlı yayında açıklarken, Başbakan Erdoğan’ı da istifaya davet etmesine dikkat çekti.

New York Times (NYT) gelişmeleri, "Başbakan Erdoğan hükümetini zor durumda bırakan ve ülkeyi kutuplaştıran yolsuzluk skandalı sonrası 3 bakan istifa etti." şeklinde verdi. Gazete, "Çocukları yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti. Aralarında Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşlarının bulunduğu 24 kişi tutuklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise NTV televizyonunda istifa etti." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar