AB, Kıbrıs'ta tarafların yeniden birleşimi için 337 milyon Euro harcadı

Avrupa Birliği’nin (AB), Kıbrıs'taki iki toplumun “yeniden birleşmesine” yönelik yardım programı ile Kıbrıslı Türklerin ekonomik kalkınması için, 2006-2013 yılları arasında 337 milyon Euro harcadığı bildirildi.Rum Meclisi Göçmenler...

Google Haberlere Abone ol
AB, Kıbrıs'ta tarafların yeniden birleşimi için 337 milyon Euro harcadı

Avrupa Birliği’nin (AB), Kıbrıs'taki iki toplumun “yeniden birleşmesine” yönelik yardım programı ile Kıbrıslı Türklerin ekonomik kalkınması için, 2006-2013 yılları arasında 337 milyon Euro harcadığı bildirildi.

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan, KKTC’de malı olan Rum göçmenlerin Avrupa programları kapsamında desteklenmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısında, Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’taki temsilcisi Yorgos Markopuliotis, yardım programıyla ilgili bilgiler verdi.

Markopuliotis, yardım programının, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını sağlayarak, yeniden birleşmeyi kolaylaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Yardım programının içeriğinde; altyapı çalışmaları, sosyal ve ekonomik kalkınma, bir arada yaşama bulunduğunu aktaran Markopuliotis, "güven yaratıcı önlemler" ve sivil toplum örgütlerinin, Kıbrıslı Türklerin AB’ye daha yakın olması ve AB normlarını hayata geçirmesi için desteklenmesinin bulunduğunu kaydetti.

Markopuliotis, AB, adadaki iki toplumun “yeniden birleşmesine” yönelik yardım programı ile Kıbrıslı Türklerin ekonomik kalkınması için, 2006-2013 yılları arasında 337 milyon Euro harcadığını da aktardı. CİHAN

Yorumlar