AB Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye’ye haksızlık yapılıyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye haksızlık yapıldığını iddia ederek, “Türkiye’yi bir kenara bırakma ve özellikle medyada Türkiye’deki somut adımları görmezden gelme çabası var. Bazı ülkelerdeki medyaya...

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye’ye haksızlık yapılıyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye haksızlık yapıldığını iddia ederek, “Türkiye’yi bir kenara bırakma ve özellikle medyada Türkiye’deki somut adımları görmezden gelme çabası var. Bazı ülkelerdeki medyaya baktığımız zaman hepsi aynı üslupla, aynı kelime ya da cümlelerle başlık atıyor.” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Raportörü Andrea Rigoni’yi makamında kabul etti. Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede, gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap veren Mevlüt Çavuşoğlu, AB’ye seslenerek ‘sadece bardağın boş tarafını görmeyin’ çağrısında bulundu. Çavuşoğlu, “2014 yılı bizim için AB yılıdır. Biz üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama bunun karşılığında da AB de fasılları açması lazım. Sadece olumsuz yönden bakması değil, bardağın dolu yönünü de görüp ‘boş tarafını da nasıl birlikte doldurabiliriz’ bunun çabasını birlikte yapmalıyız AB ile. Hiçbir teknik engel olmaksızın siyasi sebeplerle engellenen fasılların da açılması için onlardan somut adım bekliyoruz.” şeklinde konuştu. AB üyelik müzakerelerini hızlandırmak istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, bunun tek tarafın isteği ile mümkün olamayacağını vurguladı.

"2014’ÜN AB YILI OLMASI İÇİN REFORMLARA DEVAM ETMEMİZ LAZIM"

23. Yargı ve Temel Haklar Faslı'nın müzakereye açılmasının çok önemli olduğunu kaydeden AB Bakanı Çavuşoğlu, 8 sene önce yapılan tarama toplantısının sonuçlarının henüz kendilerine ulaştırılmadığından şikâyetçi oldu. Açılış kriterleri resmi olarak Türkiye’ye bildirilmediği halde tüm açılış kriterini gerçekleştirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “2014’ün tam olarak AB yılı olabilmesi için önümüzdeki ay altı ayda reformları yapmaya devam etmemiz lazım.” diye konuştu.

"BATI MEDYASINDA TÜRKİYE’DEKİ SOMUT ADIMLARI GÖRMEZDEN GELME ÇABASI VAR"

Türkiye’ye haksızlık yapıldığını savunana AB Bakanı Çavuşoğlu, “Türkiye’ye haksızlık yapılıyor. Türkiye’yi bir kenara bırakma ve bazı ülkelerde ve özellikle medyada Türkiye’deki somut adımları bile görmezden gelme çabası var. Adeta bir kampanya var. Özellikle bazı ülkelerdeki medyaya baktığımız zaman hepsi aynı üslupla, aynı kelime ya da cümlelerle başlık atıyorlar. Bu ne demektir? Bir kampanya dönüştürülmüş. Bu haksız manipülasyonu hep birlikte gidermemiz lazım.” şeklinde konuştu.

AB BAKANI: BUGÜNKÜ MUHALEFET ÇOK SORUMSUZ DAVRANIYOR

Muhalefet partilerine de seslenen Çavuşoğlu, “Her konuda Türkiye’yi eleştirmek ya da Türkiye’yi şikayet etmek doğru bir yaklaşım değildir. Varsa yanlışlıklar söylenir. Ama çözüm önerisi de getirerek, Türkiye’nin olumlu yönlerini de ön plana çıkarılması lazım. Bugünkü muhalefet çok sorumsuz davranıyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar