70 yaşında peygamber sevgisi yarışmasına katıldı

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından yoğun bir ilgi gösterilen “Herkes O’nu Okuyor” etkinliği, yaş sınırı tanımadı.

Google Haberlere Abone ol
70 yaşında peygamber sevgisi yarışmasına katıldı

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından yoğun bir ilgi gösterilen “Herkes O’nu Okuyor” etkinliği, yaş sınırı tanımadı. İki milyona yakın kişinin katıldığı ve Avrupa ülkelerinde de yoğun bir katılımın gerçekleştirildiği Peygamber Efendimiz'i tanıma yarışmasına, Avusturya’da yaşayan 70 yaşındaki Şerife Erdem, hasta yatağında hazırlanarak katıldı.

Yarışmalarına kendilerine yönelik üç kitaptan birisini tercih ederek hazırlandığı geniş katılımlı organizasyonda, Şerife Erdem ilerleyen yaşına ve çeşitli hastalıklarına rağmen kendisine verilen kitabı, üç defa bitirerek yarışmaya katıldı. Yetişkinler ve üniversite öğrencilerinin Fethullah Gülen Hocafendi’nin Sonsuz Nur adlı kapsamlı eserinden, lise öğrencilerinin Dr. Reşit Haylamaz’ın Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı adlı kitabından, ortaokul öğrencilerinin de Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed adlı kitabından hazırlandığı yarışmaya, 70 yaşındaki Şerife Erdem ilerleyen yaşına rağmen eşi Mustafa Erdem’in desteğiyle katıldı. Yarışmanın Avusturya ayağını organize eden Anadolu Kültür Merkezi yetkilileri, Şerife Erdem teyzenin samimi çabasının hem kendilerini hem de genç katılımcıları oldukça etkilediğini söyledi.

Avusturya’dan da 2 bine yakın katılımcının Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyarak katıldığı yarışmanın ülke sonuçları belirlendi. Herkes O’nu Okuyor yarışmasının Avusturya ayağını organize eden Anadolu Kültür Merkezi çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışmacıları ödüllendirdi. İlk üç yarışmacısına da Almanya‘nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Avrupa finaline gönderen Anadolu Kültür Merkezi, 27 Nisan akşamı Viyana Onbirinci Bölge’de büyük bir naat gecesi düzenleyecek.
CİHAN

Yorumlar