30 ülkeden 250 öğrenci çevre olimpiyatları için Kenya'da buluştu

Türkiye'den Brezilya'ya yaklaşık 30 ülke'den 250 öğrenci, Işık Okulları tarafından organize edilen “Golden Climate Olimpiyatları” için Kenya’da buluştu. Orta ve Doğu Afrika’nın en prestijli yarışması olarak gösterilen ve bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
30 ülkeden 250 öğrenci çevre olimpiyatları için Kenya'da buluştu

Türkiye'den Brezilya'ya yaklaşık 30 ülke'den 250 öğrenci, Işık Okulları tarafından organize edilen “Golden Climate Olimpiyatları” için Kenya’da buluştu.

Orta ve Doğu Afrika’nın en prestijli yarışması olarak gösterilen ve bu yıl 4.’sü düzenlenen çevre ve bilim olimpiyatının açılışını Kenya Eğitim Bakanı Jacob Kaymen yaptı.

Kenyalı Eğitim Bakanı, “Amerika’dan Afganistan’a, Bosna Hersek’ten Azerbaycan’a 30 ülkeyi bir araya getirmek hele hele Afrika’ya getirmek kolay bir organizasyon değil. Bu işi başardıkları için Işık Okulları’na teşekkür ediyorum. Bu olimpiyat öğrenciler adına lider olabilmek, bilim adamı olabilmek için büyük fırsat. Buralarda yetişen gençler bizim geleceğimizi inşa edecek olan çocuklar.” ifadelerini kullandı. Bakan Kaymen daha sonra standları tek tek dolaşarak bilgi aldı.

Türkiyeli girişimcilerin 15 yıl önce açtığı Işık Okulları’nın düzenlediği çevre olimpiyatlarında130 proje yer alıyor.

3 gün sürecek olimpiyatların kazananı, projelerin incelenmesinin ardından Cuma günü açıklanacak.

CİHAN

Yorumlar