TİKA'dan Lübnan'da jeneratör desteği

- TİKA, elektrik krizinin yaşandığı Lübnan'da bir hastaneye jeneratör hibe etti

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Lübnan'da jeneratör desteği

BEYRUT (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), her gün elektrik kesintisinin yaşandığı Lübnan'daki Minye Devlet Hastanesi'ne jeneratör hibe etti.

Trablus kentinin kuzeyinde yer alan, Minye Devlet Hastanesi'ne, bir jeneratör hibe eden TİKA, aynı zamanda hastanenin elektrik sistemi ile ilgili ihtiyaç duyulan tadilat ve yenileme işlerini de gerçekleştirdi.

Jeneratörün teslimi ve kullanılmaya başlanması için bugün gerçekleşen açılış törenine, Lübnan Cumhuriyeti Yüksek Afet Konseyi Başkanı Muhammed Hayr, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, yerel yöneticiler ve hastane yetkilileri katıldı.

AA muhabirine konuşan TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Küçükkurt, Fayha Belediyeler Birliği’nin, Lübnan Cumhuriyeti Yüksek Afet Konseyi aracılığı ile TİKA'ya iletilen talebi üzerine bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Lübnan'da elektriklerin her gün kesilmesi nedeniyle bazı hastanelerin hizmetlerinde aksamalar yaşandığını hatırlatan Küçükkurt, proje ile Minye Devlet Hastanesi'nde hastalara daha elverişli koşullarda hizmet sunulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Küçükkurt, "Lübnan ile mevcut iyi ilişkilerin geliştirilmesi ve daha üst seviyelere ulaştırılmasına katkı sağlanması için TİKA, her alanda giderek artan bir ivmeyle proje, faaliyet ve iş birliklerine devam edecek." dedi.

Lübnan'da uzun süreli elektrik kesintileri, günlük hayatın başlıca sıkıntıları arasında yer alıyor. Başkent Beyrut'un merkezi dahil birçok bölgede günde 3 saat, kırsal kesimlerde ise 12 saate varan kesintiler yaşanıyor.

Yorumlar