Kumpas davalarının hakim ve savcıları yargılanıyor

- FETÖ'nün, "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik soruşturmanın yargı ayağını oluşturan ve binlerce kişi hakında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kumpas davalarının hakim ve savcıları yargılanıyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik soruşturmanın yargı ayağını oluşturan ve binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetine, Daire Üyesi Mehmet Öztunç başkanlık yaptı.

Duruşmada savunma yapan eski savcı Sadrettin Sarıkaya, hakkında silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin kanuna uygun düzenlenmediğini öne sürdü.

Dava şartlarının gerçekleşmediğini belirten Sarıkaya, "Eğer yargı mensubu olmasaydım örgütün yargı ağı içerisinde olduğum iddia edilemeyecekti." dedi.

Darbe girişimiyle ilgisinin bulunmadığını anlatan Sarıkaya, soruşturma ve kovuşturma aşamasında adil yargılama hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.

Sarıkaya, mal varlığına yönelik verilen tedbir kararının kaldırılmasını istedi.

Örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kayıtlarıyla ilgili de Sarıkaya, 2016'da bir telefon kullandığını, ancak kayıtlarda iki telefona ait numara bulunduğunu, bunun da verilerin sağlıklı olmadığını gösterdiğini bildirdi.

Yaptığı telefon görüşmelerine de değinen Sarıkaya, yüzlerce görüşmeden birkaç kişiyle görüşmesinin delil olarak sunulduğunu ifade etti.

İstanbul’da eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile kaldıkları evde yakalandıklarını anımsatan Sarıkaya, bu sırada Gündoğdu’nun yurt dışına çıkma teklifinde bulunduğunu aktardı.

Evde bulunan pasaportları Gündoğdu'nun getirdiğini kaydeden Sarıkaya, "Dursun Ali asabidir. Bazen tartışırdık. Şartlar öyle geliştiği için aynı evde kaldık ve onunla hareket ettim." ifadesini kullandı.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Yorumlar