Sosyal medya üzerinden reklam yaygınlaşıyor

IAB Türkiye’nin raporuna göre, 2017’de sosyal medya reklam yatırımları 2016’ya kıyasla yüzde 29,67 artış göstererek 340 milyon TL’nin üzerine çıktı. Decoder Academy, her geçen gün yatırım ve ilginin arttığı bu alanda kendini geliştirmek isteyenleri Social Media Bootcamp eğitimine davet ediyor

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya üzerinden reklam yaygınlaşıyor

Alanlarında uzman profesyonellerin bir araya gelmesiyle kurulan eğitim platformu Decoder Academy, düzenli olarak gerçekleştirdiği eğitimlerine Social Media Bootcamp eğitimi ile devam ediyor. Eğitim kapsamında,sosyal mecraların etkileşim algoritmaları, içerik ve medya ile doğru ve efektif kullanma yöntemleri gibi önemli konular ele alınacak.

Türkiye’de genç nüfus oranının yüksek olması dijital alanda yatırım ve çalışmaların gelişimi için fazlasıyla potansiyel barındırıyor. IAB Türkiye’nin raporuna göre, 2017’de sosyal medya reklam yatırımları 2016’ya kıyasla yüzde 29,67 artış göstererek 340 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ayrıca Reklamcılar Derneği ve Deloitte işbirliğiyle hazırlanan medya ve reklam yatırımları tahmini raporuna göre, medya yatırımlarında en büyük payı yüzde 47,8 ile televizyon kuruluşları oluştururken, dijital mecralar ise yüzde 25,9'a yükseldi. Bu sonuçlar önümüzdeki dönemde de dijitalin etkisini daha fazla hissettireceğini gösteriyor.

Günümüzde hızla gelişen ve her kesim tarafından fazlasıyla kullanılan sosyal medya kanalları, doğru yönetildiğinde işletmelere marka imajından, doğrudan satışa kadar birçok fırsat sağlıyor. Dijital pazarlama alanına pek çok marka ve ajansa danışmanlık yapan, Geekyapar’ın kurucusu Can Sungur ve birçok büyük markanın sosyal mecralardaki reklam kampanyalarının yönetimi ve optimizasyonundan sorumlu iProspect Performans Pazarlaması Direktörü Mesut Şefizade, eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirecek. Eğitimde, sosyal medya kanallarını doğru kullanma yöntemleri strateji, içerik ve reklam boyutlarından ele alınarak, uygulamalı kampanya kurulumu ile pratik yapılması sağlanacak.

Eğitimler hakkında daha fazla bilgi için https://decoder.academy adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar