Pokemon Go üç günde 9 milyar dolar kazandırdı

Henüz Türkiye'de kullanıma sunulmayan Pokemon Go isimli oyun üç gün içinde 9 milyar dolar büyüdü

Google Haberlere Abone ol
Pokemon Go üç günde 9 milyar dolar kazandırdı
Kısa sürede dünya genelinde popülerleşen Pokemon GO oyununun geliştiricisi Nintendo'nun hisseleri son üç günde yüzde 53 arttı. Şirketin piyasa değeri de 9 milyar dolardan fazla yükseldi. Bu rakam, THY'nin piyasa değerini 3'e katlıyor.

Nintendo'nun ünlü çizgi film karakterini Pokemon GO adıyla cep telefonu oyunu olarak piyasa sürmesi sonrasında şirket hisselerinde hızlı yükseliş sürüyor. Tokyo Borsası'nda işlem gören Nintendo hisseleri bugün de yüzde 12,8 yükseliş kaydetti. Son üç günde hisselerdeki toplam yükseliş yüzde 53'ü buldu.

ÜÇ GÜNDE 3 THY KADAR BÜYÜDÜ

Şirketin piyasa değeri de 9 milyar dolardan fazla artışla 30 milyar dolara yaklaştı. Nintendo, Pokemon şirketinin yüzde 33'üne sahip. Çok kısa sürede yaşanan bu 9 milyar dolarlık artış (26 milyar TL) Türkiye'nin en değerli şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları'nı (THY) tek başına 3'e katladı. THY'nin bugünkü piyasa değeri 8,1 milyar TL (yaklaşık 2,8 milyar dolar). Yani Nintendo sadece Pokemon GO ile üç günde THY'nin 3 katından fazla değer kazandı.

POKEMON GO NEDİR?

Kullanıcıların bulunduğu bölgede GPS aracılığı ile Pokemon yakalamasına, yakalanan Pokemonlar'ın diğer oyuncuların canavarları ile dövüştürmeye ve takas etmeye izin veren Pokemon GO, akıllı cihazlar için tasarlanmış mobil bir oyundur.

Kaynak: NTVPara

Yorumlar