Google, Mobil Aramalara Ayar Çekiyor

Google arama algoritmaları üzerinde yeni bir çalışma gerçekleştirerek mobil cihazlardan arama yapan kullanıcılara mobil dostu sonuçlar gösterecek.

Google Haberlere Abone ol
Google, Mobil Aramalara Ayar Çekiyor

Google, Mobil Aramalara Ayar Çekiyor İnternet Google arama algoritmaları üstünde yeni bir iş gerçekleştirerek mobil cihazlardan arama oluşturan kullanıcılara mobil dostu neticeler gösterecek.28.02.2015 / 09:00

Google gerçekleştirdiği yeni projesi ile ortak mobil internet kullanmakta olanları sevindirmeyi planlıyor. Şirketin izahatsına kıyasla yakın sürede Google arama motoru üstünden arama oluşturan kullanıcılar mobil cihazlarında 'mobil dostu' neticeler görecek. Böylece fazla aşırı daha sorunsuz ulaşılabilir ve mobil cihazlarda daha pratik okunabilir içerikler ile karşılaşacaklar.

Şirketin izahatsına kıyasla bu yeni konsept 21 Nisan günü sebebi ile aktif olacak ve hem tablet hem de akıllı telefon kullanıcısı mobil dostu neticelere otomatik şekilde ulaşacak. Google'ın yeni algoritması site içeriklerini seri bir biçimde tarıyor ve cihaza kıyasla daha sıhhatli ve muvaffakiyetli arama neticeleri sunuyor.

Öte yandan Google enteresan bir işe daha imzasını atmış ve yeni bir web sitesi kuracak bireyler için 'mobil dostu site testi' hazırlamış. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz Mobil Uyumluluk Testi sayfası ile aramalarda daha öne çıkacak siteler tasarlamak da mümkündür olacak.

Son şekilde Google bir de iddiada bulunuyor, bu yeni algoritma ile şaşırtıcı derecede muvaffakiyetli neticeler elde edeceğimizi müjdeliyor.

:: Google'ın mobil atılımı ne derece işe fayda olabilir?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar