Android ve iPhone'larda 4,5G'ye nasıl geçilir? | FOTO

Türkiye bu geceden itibaren mobil teknolojisinin en son seviyesi olan 4,5G'ye geçiyor. Geçiş için özel bir işlem gerekmiyor. Sadece GSM operatörlerine onay verilerek telefon ayarlarından geçiş yapılabilecek

Google Haberlere Abone ol
Android ve iPhone'larda 4,5G'ye nasıl geçilir? | FOTO

Son Haberler Logo

Türkiye bu gece yarısından itibaren 4,5G'ye geçti. Mobil teknolojinin bu yeni uygulaması sayesinde veri aktarımı 10 kat daha hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladı. Yeni uygulamayla ilgili en çok merak edilen sorulardan biri de nasıl geçiş yapılacağı. 

2G'den 3G'ye geçişte çok yüksek oranda veri kullanımı olacağı için onay şartı aranmıştı. 3G'den 4.5G'ye geçişte benzer bir durumun yaşanmayacağını belirten operatörler Bilgi İletişim Kurumu'ndan otomatik geçiş talebinde bulundu. Ancak BTK kararını henüz vermedi. Bu nedenle 4.5G'ye geçmek için operatörünüze onay vermeniz gerekiyor.

4.5G'ye geçmek için operatörünüze onay verdikten sonra izlemeniz gereken adımlar ise oldukça basit. 1 Nisan'da 4.5G Türkiye'de kullanıma girdikten sonra akıllı telefonunuzun "ayarlar" kısmından 4.5G'yi işaretlemeniz gerekiyor.

4.5G'yi telefonunuzda kullanmak için özel bunu destekleyen bir SIM karta sahip olmanız gerekiyor. Eğer SIM kartınız 4.5G’ye uyumlu değilse değiştirmek zorundasınız. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone sim kartlarını şimdilik ücretsiz olarak değiştiriyor.

IPHONE İÇİN 4,5G AYARLARI NASIL DEĞİŞİTİRİLİR?

iPhone modelerinde sırasıyla ayarlar, hücresel veri seçenekleri, ses ve veri menüsüne gelin. Buradan LTE seçeneğine basarak ayarlarınızı tamamlayın. Android işletim sistemli cihazlarda ise ayaları açtıktan sonra diğer ağlar seçeneğine gelerek mobil ağlar menüsünden 4G seçeneğini işaretleyin.

Ayarlar>Hücresel Veri Seçenekleri>Ses ve Veri>4G (veya 4.5G)

 

ANDROID İÇİN 4,5G AYARI NASIL YAPILIR?

Android telefonlar için de yine Ayarlar menüsüne girip internet ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmek gerekiyor.
 

Yorumlar